Dagarna pa landet..

Inte mycket nytt att beratta om, dagarna har gar relativt lagom langsamt. Himlen ar fortfarande den basta underhallningen man kan ha har i Red Cliffs, speciellt natthimlen nar det ar stjarnklart och man kan se Vintergatan tydligt over en.

Forra karaokekvallen vi gick pa var det daligt vader, lite duggigt och kyligt (dvs. 20 grader). Sa stallet som tavlingen holls i var helt tomt forutom oss tre och fyra andra som kom dit, vilket resulterade i att de inte ville ge mig forsta pris pga nagon dalig ursakt, och jag orkade inte argumentera da var skjuts tillbaka till hostelet vantade pa oss. Daremot var de som ager de baren villiga att skjutsa in oss till helgen for att festa, da en av killarna har fyllde ar. Sa vi var ungefar 40 pers som akte in gratis till Mildura for att fira forra lordagen. Sondagen var jag ledig, och hangde i stan, gjorde min nu rutinmassiga storhandlande infor veckans matlador och hangde vid floden, Murray River.

Pa jobbet fick vi den senaste veckan lite andra arbetsuppgifter, nu fick vi jobba lite hardare med att klippa av stammarna pa vitlokarna och fick betalt per lada som vi gjorde klart. Lite jobbigare, men resulterade anda i att vi fick battre betalt de tva dagar vi gjorde det istallet for att fa timlon. Nasta vecka kommer vi att variera lite mellan dessa arbetsuppgifter. Det enda som egentligen tar stryk ar ens hander, speciellt min hogra hand ar konstant nagot svullen. Men var chef ar schysst, han bjod oss pa BBQ med sina vanner (nagra hade vi traffat tidigare da de kommit och halsat pa nar vi jobbar), och det var riktigt gott att fa ordentligt grillkott for en gangs skull! Igar lordag akte vi till klipporna som den har orten ar kallad efter, och ja, de ar roda av sanden. Igar fick vi ocksa se hur de styckade upp en av hans grisar som han hade slaktat helgen innan. Satter perspektiv pa vad det ar man egentligen ater. Precis da flog en luftballong forbi och landade inte sarskilt langt bort fran oss, och det ar sadana handelser som ar spannande i mitt liv just nu.

Annars har det varit ganska mycket folk som har lamnat hostelet under den senaste veckan, Cristina akte i fredags till Melbourne da hon inte fick jobba kvar pa mitt jobb och var val ganska trott pa livet har ute (som alla andra). Nu ar det en annan tjej som jobbar istallet, Chloe, som ar van med de andra tjejerna. Ett par andra som jag brukar hanga med har ocksa dragit, och det kanns lite trist da det inte riktigt kommer in nya manniskor heller. En annan irriterande sak ar att AC:n i halva hostelet har slutat fungera, och vart rum ar som en bastu. Jag har bestamt mig for att tillfalligt sova i rummet bredvid istallet, som har lediga sangar och fungerande AC.

Onsdags den har veckan bestamde jag mig for att prova att vinna karaoketavlingen igen – och faktiskt fa forstapriset som de utlovat, 100 dollar! Jag, Cristina och Lisa som jag bor med akte in. Da sista bussen pa onsdagar ar kl 19, sa gick vi till en annan bar forst, som ocksa har karaoke pa onsdagar. Mycket battre stamning dar, alla kommer upp och sjunger och har det trevligt. Sedan gick vi till klubben – och dar var jag den enda som ville sjunga. Dj:n ville saklart att jag skulle komma upp och sjunga hela tiden da, och varfor inte, men inga prispengar fick jag heller. Sa dit tanker jag inte aka tillbaka till pa atminstone ett par veckor.

Igar lordag blev en lugn kvall, jag var helt slut da jag har jobbat hela veckan och inte sovit manga timmar de senaste natterna. Sa idag sondag fick jag antligen sova lite langre, och jag och Lisa akte in till stan for att hinna gora de saker man annars inte hinner efter jobbet (bl.a. Rutinmassiga storhandlandet) och sedan till utomhuspoolen har i Red Cliffs en stund. Nasta vecka kommer att vara annu en varm vecka, med temperaturer over 35 grader. Imorgon borjar jobbveckan for oss igen, annars ar det en rod dag har, vilket betyder att biblioteket kommer att vara helt stangt sa forhoppningsvis kan jag ga dit pa tisdag och ladda upp lite bilder. Yes, jag bor pa landet nu!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0