Annu en vecka i Red Cliffs

Dags att skriva igen, innan internet tar slut for manaden (vilken dag som helst nu..)!
Annu en vecka med jobb, det har varit ganska varma dagar och helt ok pa kvallen. Sista varmen innan hosten kommer pa riktigt kommande vecka, enligt vaderprognoserna, da det kommer att bli kyligt pa morgnarna (ca 6 grader) och runt 20 pa dagarna. Det blir aldrig riktigt kallt har, det blir bara storre temperaturskillnader mellan morgon och eftermiddag. Antligen vagade jag (och hade tid) att ga till en helt ok harsalong i Mildura for att klippa av det ogras som har vaxt pa mitt huvud under den senaste tiden. Nu ar det nog kortare an det nagonsin har varit, vilket kanns hur skont som helst!
Om ca tva veckor ska tydligen citrussasongen dra igang, vilket betyder fler jobb och darmed nya ansikten (forhoppningsvis). Smygstartat har det redan, jag och Lisa, som under de senaste tva veckorna har haft ett fyrbaddsrum for oss sjalva, har nu fatt tva personer till som jobbade har forra aret med, och har kommit tillbaka for samma jobb. Det ar inte alls ovanligt att folk gor detta, speciellt om de far en bra lon. Sjalv kan jag inte tanka mig att gora detta igen, aven om det ar och har varit en larorik och intressant erfarenhet att jobba och leva pa det har sattet. Annars har stamningen varit ganska uppsluppen den har veckan, och mycket socialiserande da det har varit nagon som fyllt ar, och nagra 'veteraner' som har akt harifran. Jag har, efter snart 9 veckor, borjat acceptera laget och dagarna flyter pa.
Efter att ha kollat over min ekonomiska situation, funderar jag pa att stanna nagra veckor fler an jag hade tankt fran borjan. Men jag blev precis erbjuden av en van, tyska Julia som vi traffade pa Fraser Island, att hyra en bil och aka runt pa sodra delen av vastkusten i tio dagar i mitten av maj, innan hon aker tillbaka till Tyskland igen. Detta ska tankas over under de narmaste dagarna, lyckas jag halla annu hardare i mina pengar sa kan det ga.
 
Veckans reflektion har definitivt varit over att forsoka se over lagarna gallande aboriginer och Australiensiska myndigheter. Under de 7 manader jag har varit I det har landet har jag hort manga saker som jag anser vara myter, t.ex. “aboriginals can get away with murder”. Jag ar inte helt palast gallande detta, men jag vet att detta grundar sig i att aboriginer far sarskilda bidrag och hjalp fran myndigheterna, speciellt i utsatta omraden. Detta ar vad jag kallar for “Australiens morka sida”, den utbredda rasismen gentemot urbefolkningen och en ibland skrammande patriotism (speciellt har ute pa landet). Jag kommer att skriva mer om detta nar jag vet mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0