En måndag i Brisbane

Kom fram med bussen igår vid midnatt. Vid det laget var vi rätt så trötta. Det var bara att ta sig till hostelet, Base Central, och slagga direkt.
 
 
Idag har varit en lugn dag, då vi mest har tagit tag i nödvändigt som att starta upp australiensiska bankkonton och fixat med grejer på internet, bl.a. checkat in oss på flyget imorgon till Ayers Rock. Under dagen har vi också strosat runt i centrala Brisbane. Gått runt i butiker, och hängt i den finaste parken i stan med massa konstiga fåglar, ålar i dammen och ödlor (som tydligen finns överallt). Här känner man av det tropiska klimatet, luftfuktigheten är hög, det är varmt och skönt och vägarna kantas av höga palmträd.
 
 
Tidigare gick vi förbi Peter Pan's travel agency för att hämta ut gratis middagsbiljetter vi hade fått. När vi var på Mojo så passade vi nämligen på att boka upp oss på diverse aktiviteter längs med östkusten (bl.a. Whitsundays och Fraser Island) och då fick vi lite vouchers med olika gratiserbjudanden på köpet. Killen som jobbade där berättade för oss att han lyssnar mycket på svensk musik, och att han bl.a. hade varit på en konsert med Promoe i januari. Han gav oss också hattar med flugnät över när vi berättade att vi ska åka till Ayers Rock imorgon.
 
Snart ska vi gå och äta gratis middag på puben, tror det var grillad korv eller nåt liknande. Sen är det dags att packa ihop grejerna igen. Det blir ännu en tidig start då vårt flyg åker 07.00 imorgon bitti. Vi stannar en natt på vandrarhem där innan vi åker med på en tur ut till Uluru och campar ute en natt. Can't wait!
 
 
 
Fina ödlor man ser överallt, även mitt i stan.
 
Kasinot
 
Random art
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0