On the road - mot Whitsundays

 
 
Från Mission Beach åkte vi igår, tisdag, för att stanna till i Townsville. Inte en något speciellt med den staden, men vi hade träffat en kille därifrån när vi var på pub crawl i Cairns. Vi hade lovat att hälsa på när vi skulle köra söderut, men det visade sig att han inte skulle vara i stan just den dagen. Spela roll, vi gick till turistinformationen och frågade vad vi kunde göra i några timmar. De hänvisade oss bl.a. till The Strand, den långa promenaden längs med stranden. Vädret var varmt, varmt, stekande sol och definitivt badväder. Efter att ha ätit lunch strosade vi längs med The Strand och njöt av omgivningarna. Skönt att inte behöva göra så mycket aktiviteter ibland också. 
 
 
Själva staden förlitar sig inte lika mycket på turistindustrin som många andra ställen vi varit på hittills, tydligen är det mer en hamn- och militärstad (även om detta inte var särskilt märkbart - det var mest 'en stad'). 
 
 
Precis utanför Townsville finns en jättefin ö som heter Magnetic Island, som man kan åka över till med bilfärja. Detta skippade vi, då vi kände att vi inte hade tillräckligt mycket tid för att hinna göra så mycket där ändå. Man kan inte göra allt.
Längst bort på strandpromenaden fanns en lagun där man kunde bada, Nils hoppade självklart i, men jag stannade vid kanten istället och bara satt i solen. Det dög bra det med.
 

Dags att hitta ett ställe att sova. Vi har i samband med bilhyrningen fått allehanda olika tips- och guideböcker gällande campingplatser och annat nyttigt. Förgäves har vi försökt hitta campingplatser där man kan campa gratis och som känns säkra att sova på (dvs. inte mitt ute i skogen el. dyl.). Ett sådant ställe lyckades vi ta oss till igår! Ca 2 mil sydost om Townsville finns ett s.k. Roadhouse, en bensinmack med nödvändiga faciliteter och en restaurang. Där fick vi campa en natt utan kostnad, i utbyte mot att vi tankade bensin på deras mack. Inte oss emot, då vår bensinmätare stod nära E ändå. Vi var självklart inte den enda bilen som campade där över natten, vi hade sällskap av både andra campervans och stora lastbilar.

Imorse började vi köra mot ett av våra delmål på denna roadtrip - Airlie Beach. Därifrån ska vi nämligen åka ut till Whitsundays i två dagar/två nätter med båt, för att softa/snorkla/utforska några av de 74 skärgårdsöar som ligger i den lite södra delen av Barriärrevet.

Airlie Beach, eller "Airlie no Beach" (det finns ingen riktig strand här), är en liten seglarort. Det finns som sagt ingen riktig strand, men de har en jättefin liten hamn och hela dagen har en massa segelbåtar legat ute i bukten precis utanför hamn. Väldigt fint. Definitivt ett turistställe eftersom det är porten ut till Whitsundays-öarna.
 
När vi kom fram hit gick vi och checkade in oss för turen vi ska åka med imorrn, och fick all nödvändig info. Sen var det bara att glassa. Vädret har varit underbart även idag, så efter lunch har vi mest hängt vid lagunen (alla orter har en lagun?) som visade sig ha blivit uppvärmd av solen under dagen, så det var riktigt skönt att bada. Sedan har vi inte gjort speciellt mycket. Imorgon ska vi åka ut med båten vid kl 15, och kommer tillbaka runt lunchtid på lördag. Har pratat med folk både här och var angående hur förhållandena kommer att vara till sjöss (vill inte ha en upprepning på den gungande färden vid Cairns), tydligen ska det vara mycket lugnare här. Men jag har med mig både åksjuke- och ingefäratabletter ifall att. Vi måste dessutom packa lätt för man får inte ha med sig all sin packning på båten förstås, så det ska bli skönt att stuva in allt i bilen och lämna den på en säker parkering på land (vi har fått rekommendationer av det företag vi åker med gällande detta). Detta har jag sett fram emot länge, ska bli kul att se ifall det kommer att bli finare vyer än redan väntat. Tvivlar på att min fantasi kommer att kunna slå verkligheten.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0