On the road - mot "hippieland"

En nyfiken och orädd bush turkey i Noosa.
 
Efter de otroligt roliga dagarna på Fraser Island och Rainbow Beach var det som att luften gick ur oss lite. Noosa, som vi stannade i några dagar efter att vi åkt från Rainbow, och som alla hade lovordat, var inte så roligt. Kan ha berott på det gråmulna vädret, och på att alla som hade gillat det var där precis innan de åkte till Fraser. Samma sak var det ju för oss, fast från andra hållet. Vi gillade verkligen Agnes Water, men de som åkte dit efter att ha varit på Fraser gillade det inte lika mycket. Så i Noosa gjorde vi det man oftast gör som backpacker på östkusten - hängde på stranden, tog en långpromenad i den lokala nationalparken (nationalparker finns överallt i detta land), träffade några trevliga tyskar på hostelet, besökte puben.
 

Brisbane anlände vi till i onsdag förra veckan och stannade där veckan ut. Själva staden är inte speciellt intressant för en backpacker med budget - de flesta är där för att hitta jobb. Vi var där dels för att se lite av staden (igen), men också för att ställa om oss mentalt och planera resten av vår roadtrip. Vi har ju fortfarande några veckor kvar med bilen, och att köra Brisbane-Sydney tar inte särskilt lång tid (de flesta 'locals' kör sträckan på en dag, eller högst två). En sak vi har tänkt på är WWOF (Willing Workers on Organic Farms), volontära på en bondgård/gård för mat och husrum. Men för att göra detta måste man bli medlem i WWOF-organisationen, och detta tyckte vi var för dyrt för den korta tiden vi ville göra detta. Istället blev vi tipsade om en hemsida som heter Help Exchange, som är samma sak som WWOF, fast det är billigare att registrera sig och det behöver inte vara jobb på en gård. De som tipsade oss skulle själva åka och bo hos en äldre dam och hjälpa henne med vardagliga ting, för mat och husrum. Vi skrev upp oss på hemsidan, och det tog inte många minuter innan vi hittade ett par som bor några timmar söder om Brisbane, som behöver hjälp med ett byggprojekt. De bor utanför staden Lismore i norra delen av New South Wales - den delen av delstaten som jag kallar för "hippieland", då många människor med alternativa livsstilar bor där. Detta par har hållt på med Help Exchange länge, och har fått fina recensioner av massa människor. De praktiserar yoga och äter veganmat, vilket låter väldigt trevligt så vi mejlade dem och fick positivt svar direkt.
 
Efter Brissy hade vi några dagar utan planer, så vi tog oss ner till Surfers Paradise. Namnet är missvisande, denna ort är snarare en vanligt semesterort för familjer, med minigolfbanor i varenda gathörn. Det enda tillägget var alla höga skyskrapor á la Miami.
 
Eftersom vi nu har kommit så långt söderut så att det börjar bli sommar och därmed högsäsong, blev vi lite nervösa över att vi inte hade bokat något i förväg. Men detta löste sig såklart, då vi hittade ett schysst hostel där vi kunde parkera och bo i vår campervan. Nära centrum och 20 meter till stranden, så ni kan ju gissa vad vi uppehöll oss med i den orten. Det enda tråkiga var att Nils surfbräda gick sönder i vattnet, så pass att det inte skulle vara värt att reparera den. En rolig nyhet däremot var att vi hittade en rolig butik som hette "Swedish Goodies" (ägd av en svenska), som hade massor av goda saker från Sverige. Vi passade på att köpa svenskt lösgodis, till hutlöst pris men absolut värt det.

Igår, måndag, tog vi oss över delstatsgränsen New South Wales, och drog fram klockan en timme då de har sommartid här (det har man inte i Queensland). Vi campade på en rastplats som var befolkad av tuppar (som självklart väckte oss tusen ggr på morgonen med olika 'kuckelikun'), och imorse åkte vi till Tropical Fruit Garden, och då det var alldeles för dyr entré för att gå in i själva parken stannade vi kvar i butiken, åt god fruktglass och provade alla smaktester de hade, bl.a. örtté, mangomarmelad och fruktbaserad choklad. Jag fick också äntligen svar på en fråga, namnet på en sorts citron som smakar sött istället för surt. På engelska heter den 'lemonade'. Nu vet jag äntligen vad jag ska fråga efter i butiken (ja, jag älskar citron)!

Resten av dagen har vi tillbringat i Byron Bay - surfarnas Mecka, och som alla backpackers älskar. Vi kommer tillbaka dit lagom till att fira både min och Nils födelsedag. Innan dess, med start imorgon, ska vi leva lite 'healthy hippie' ute på landet. Hoppas på mycket yoga och god veganmat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0